SALSA POMIDOROWA

Salsa pomidorowa – ile osób, tyle jej wersji. Zapraszam na nasz pomysł na salsę. Wzbogaconą czosnkiem marynowanym.

Salsa nasza jest bardzo prosta w przygotowaniu. Nie wymaga również gotowania, ani smażenia ( widzieliśmy i takie wersje )

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 1/4 żółtej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 4 ząbki czosnku marynowanego
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Najlepsze do salsy pomidorowej naszym zdaniem są pomidory odmiany lima. Są mięsiste z małą ilością nasion. Takie pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę – ja nie usuwam gniazd nasiennych.

Paprykę oraz cebulę również drobno siekamy. Zaś marynowany czosnek delikatnie rozgniatamy nożem.

Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solę i pieprzem.

Odstawiamy całość na około 30 minut. Po tym czasie możemy delikatnie odlać płyn ( my tego nie robimy )

salsa pomidorowa przepis

Salsa pomidorowa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :) 

3 komentarze to “SALSA POMIDOROWA”

  1. Monika pisze:

    świetny pomysł na wykorzystanie sezonu pomidorowego. Chętnie wykorzystam, tylko w weekend, powinnam już mieć kuchnię zmontowaną!!!
    Pozdrawiam,
    Monika

  2. mopswkuchni pisze:

    Niedawno robiłam salsę pomidorowo-paprykową, taka na pewno też by mi smakowała 😉

Skomentuj Monika

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice