KUSKUS – TYM RAZEM CYTRUSOWY

cytrusowy kuskus z mandarynkami

Kuskus uwielbiamy. Na słodko, czy wytrawny – każdy jest dobry. I do tego szybki w przygotowaniu.

Kuskus w dzisiejszym wydaniu stanowił mój ostatni – czwartkowy lunch. I był miłym akcentem w pochmurny – bardziej jesienny niż zimowy dzień. Wtedy jeszcze nic nie zapowiadało powrotu zimy… Ale takie danie dobre jest i w taki zimowy, biały dzień jak dziś. 

Składniki:

  • 100 ml kuskusu
  • łyżka cukru cytrynowego
  • 2 mandarynki
  • łyżka miodu z migdałami

Kuskus wraz z cukrem cytrynowym ( już niedługo pokażemy Wam na blogu jak go robimy )  zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. W tzw. międzyczasie  obieramy mandarynki i dzielimy na cząstki. Gotowy kuskus mieszamy z łyżką miodu i migdałami – jeśli lubicie bardziej słodkie dania, to dodajcie więcej miodu. Następnie do całości dodajemy mandarynki. Kolejny szybki i nieskomplikowany przepis na lunch. Spokojnie można to danie przygotować rano przed pracą –  a takie są najlepsze. 

Cudowny smak i zapach przywołujący wakacje 🙂

 

cytrusowy kuskus z mandarynkami

cytrusowy kuskus z mandarynkami

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :) 

3 komentarze to “KUSKUS – TYM RAZEM CYTRUSOWY”

  1. Kasia pisze:

    Dziewczyny a ja najczęściej zjadam go ostatnio właśnie w wersji na słodko 😉

  2. Klaudia pisze:

    świetny przepis! też nie wpadłabym na to 🙂

  3. Wiesz, nie pomyślałabym, że można zrobić kuskus w takiej odmianie smakowej 🙂 muszę kiedyś tego spróbować. Do tej pory używałam najczęściej do bento, bo szybko się robi, a czasu zawsze brakuje. No i jednak trzymałam się wersji „na ostro”

Skomentuj veggyandhunter

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice