Grill nie musi być nudny… grill to nie tylko kiełbasa, kaszanka czy karkówka… warto czasem podać coś innego… taki zwykły kurczak ale inaczej podany …czyli zapraszam na drobiowe faworki
Drobiowe faworki to efekt warsztatów BBQ Makro (pisałam o nich tutaj – klik ) . Choć podczas tego spotkania z kurczaka nie powstawały – ot taka moja innowacja 😉
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 4-6 plastrów boczku – szerokości i długości piersi z kurczaka
- przyprawa do grilla
Pierś z kurczaka umytą i osuszoną kroimy na cienkie filety. Ja z jednej piersi robię 2 lub 3 kotlety. każdy kotlet układam na plastrze boczku. następnie nacinam tak jak faworkowe ciasto … potem wywijam… posypuję przyprawą i … czekam spokojnie aż mięso będzie dobrze upieczone
Smacznego
Efektowne danie z grilla, super pomysł!