PASTA Z MAKRELI

pasta z makreli

Pasta z makreli to wspomnienie dzieciństwa. Jedna z nielicznych postaci ryby jaką tolerowałam.  Dziś nadal się nią zajadam. I innymi formami ryby również 🙂

Pasta z makreli nie ma jednego, uniwersalnego oblicza. Jej postać, efekt końcowy zależy od naszego humoru i zaopatrzenia lodówki.  Dziś zapraszam Was na najczęstsze połączenie smakowe – można powiedzieć klasyk w naszym domu.

Składniki:

  • 150 g wędzonej makreli
  • 50 g cebuli
  • 50 g ogórka kiszonego
  • 50 g jajka na twardo
  • 1 łyżka majonezu

Cebulę, jajko oraz kiszonego ogórka kroimy w drobniutką kosteczkę. Ostrożnie obieramy makrelę, co by nam ości nie zostały w paście. Posiekane jajko dodajemy do ryby i mieszamy razem. Dodajemy ogórki z cebulką i majonez.

Pasta gotowa – ew. można doprawić ją solą i białym pieprzem.

Szybko, łatwo i smacznie. Czyli tak jak my lubimy. A jakie Wy macie pomysły na pasty rybne ?

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :) 

2 komentarze to “PASTA Z MAKRELI”

  1. Kasia pisze:

    Już poprawione 😉 gdzieś się g zapodziało 🙂

  2. kot pisze:

    50 jajek ? 😉

Skomentuj kot

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice