Banany – ulubione owoce Konesera . Pulpecja też je zjada, choć Ona woli winogrona. Banany lubię i ja – niekoniecznie prosto ze skórki 😉 Dziś wariacja na temat tego właśnie owocu.
Banan i kokos – to dwaj główni bohaterowie dzisiejszego dania. Lekkiego musu owocowego. Lekkiego nie w sensie dietetycznym – od razu zaznaczam 😉 Ale czasem trzeba zjeść też coś, co w biodra może pójść 😉
Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 50 ml mleka kokosowego
- 50 ml sera mascarpone
- waflowe skorupki do podania
- truskawki i listki melisy do dekoracji
Dojrzałe banany miksujemy razem z mleczkiem kokosowym i serkiem mascarpone. W zależności od tego jaką chcemy konsystencję – serka można dodać troszkę więcej lub poprzestać na 50 ml. Masę schładzamy w lodówce przez minimum 15 minut.
Po tym czasie nakładamy ją do skorupek, dekorujemy plasterkami truskawek i listkami melisy.
Szybki, prosty i zaskakujący w smaku deser gotowy. Taki jak kochamy – bo i zmywania po nim za wiele nie ma 😉
Jak dla mnie to piękny, super apetyczny deser, pozdrawiam 🙂
ale pyszności ;))
Deser pierwsza klasa!
Dla mnie bomba!