PASTA JAJECZNA WIOSENNA

Pasta jajeczna od czasu do czasu w naszym domu gości. Najczęściej w okolicach świąt wielkanocnych … Jako sposób przetworzenia masy jajek z koszyczków ( przy dwójce dzieci koszyczki są już trzy  )

Pasta jajeczna dzisiejsza to nasza wiosenna wariacja na temat jajek. Mocno ziołowa z zielonym akcentem . Powstała metodą „na winie” czyli nasza ulubioną. I przy okazji jej przygotowywania okazało się, że mini ogródek trzeba uzupełnić o domową produkcję natki pietruszki i koperku .

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sos wiosenny z koperkiem Winiary – 3 łyżki
  • sól, biały pieprz do smaku 

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek i  ścieramy na tarce ( to mój ostatni sposób na przygotowanie jajek do past – jest rewelacyjny  ).  Do startych jajek dodajemy posiekane zioła i sos wiosenny. Mieszamy całość łyżką do uzyskania w miarę gładkiej i jednolitej masy. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

I tak oto wiosenna pasta jajeczna jest gotowa do spożycia. A jeśli nie lubicie ziołowych wersji pasty to może skusicie się na wersję rybną ? pasta jajeczna z dodatkiem makreli też jest dobra. 

pasta jajeczna wiosenna, ziołowa

Wiosenna pasta jajeczna czeka na spożycie

Jajka na Wielkanoc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :) 

Możesz zostawić komentarz, lub trackback from your own site.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice