PASTA Z KURCZAKA

Pasta z kurczaka – doskonała do kanapek – zarówno na śniadanie jak i kolację. Smakuje również dzieciom – wszak nie jest zbyt ostra w smaku.

Pasta z kurczaka to nasza wariacja na temat tradycyjnego smarowidła do pieczywa. Pasta z makreli wszak  znana jest  chyba większości. Ale nie ukrywajmy – nie każde dziecko ją polubi ( moja Pulpecja o dziwo odmówiła ostatnio konsumpcji takowej ). Natomiast delikatne pasta z dodatkiem kurczaka podpasuje niejadkom.

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka ugotowana na parze
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mała cebula
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu Delikatnego
  • sól, biały pieprz do smaku

 Ostudzona pierś z kurczaka drobno siekamy. W drobna kosteczkę kroimy jajka, cebulkę oraz ogórki ( my osobiście nie obieramy ich ze skóry ale wiemy, ze niektórzy preferują tą metodę – jeśli obieracie ogórki ze skórki dodajcie 1 sztukę więcej ogórka ) . W miseczce łączymy wszystkie składniki z dodatkiem majonezu i przypraw. Pastę możecie wzbogacić przez dodanie posiekanej natki pietruszki czy koperku. Jeśli chcecie wersję light ( choć pamiętajcie że majonez delikatny i tak jest już odtłuszczony ) zamieńcie go na jogurt naturalny. 

pasta z kurczaka domowe smarowidło

Domowa pasta z kurczaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :) 

Możesz zostawić komentarz, lub trackback from your own site.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice