Kilka dni temu minęłam w drodze z pracy „babcię z pietruszką ” … Miała, oprócz kwiatków z działki, maliny… fasolkę mamut oraz… pięknego fioletowego jasia 🙂 Mimo iż nie kupuję zwyczajowo w takich warunkach .. tym razem jaś mnie uwiódł ….
W domu wystarczyło go opłukać… i ugotować… gotował się dosłownie 20 minut 🙂
A potem powstała z niego między innymi moja sałatka na lunch….
Składniki:
-
2 jajka ugotowane na twardo
-
3 garście ugotowanej fasoli
-
2 łyżki majonezu
-
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
-
szczypior
-
sól, pieprz do smaku
Majonez wymieszałam z jogurtem, dodałam do niego pocięty szczypior i doprawiłam do smaku.
Potem wystarczyło ułożyć w ukochanym słoiczku wartswę fasoli, jajko, polać sosem… i tak dwukrotnie…
Smacznego…

mój pomysł na lunch,, czyli sałatka z jajek i fasoli
Więcej propozycji na lunch znajdziecie na przykład tutaj 😉
UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :)
Bardzo dobry artykuł i również blog merytoryczny. Pozdrowienia .
Kilka składników i powstaje coś pysznego;)
pozdrawiam serdecznie
Malwinna
To prawda.. .a my czasem zapominamy że prostota też jest piękna
Najprostsze czasami znaczy najlepsze 🙂 Pycha!