Grillowany ananas znalazł się na naszym ostatnim grillu obok pizzy i karkówki To była nasza pierwsza ale na pewno nie ostatnia przygoda z takim ananasem …. już mam w głowie pomysły na kolejne wariacje na jego temat …. a teraz… przepis na szybki deser
Składniki:
-
1 ananas
-
5 łyżek miodu
-
10 łyżek kwaśnego soku z jabłek
Ananasa obieramy i kroimy na 4 części. Każdą ćwiartkę kroimy w plastry i grillujemy. W tym samym czasie robimy sos – na małej patelni mieszam sok z miodem i czekam aż troszkę zredukuje swoją objętość. Gotowego ananasa polewamy sosem…
Uwaga…. mimo dodatku kwaśnego soku nadal jest słodkie 🙂

grillowany ananas z sosem miodowym

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :)