
Grillowana cukinia – bo grillować można nie tylko mięso czy kiełbasę. Równie dobre są warzywa czy owoce z grilla.
Grillowana cukinia zagościła na naszych wakacyjnych stołach już jakiś czas temu. Dziś zapraszam na troszkę inną wersję – z małym dodatkiem mięsa.
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 ser halloumi
- ok. 10 plasterków boczku
Zaczynamy od obrania cukinii ze skórki ( jeśli macie młodą i delikatną cukinię możecie skórkę zostawić ) . Następnie kroimy ją w plastry. Również w plasterki kroimy ser halloumi.
Następnie bierzemy dwa plasterki cukinii oraz plaster sera i składamy z nich „kanapkę”. Całość delikatnie owijamy plasterkami boczku.
Tak przygotowane pakunki grillujemy z obu stron. Ja nie dodaję do tego dania żadnych przypraw, czy mieszanek. Sam ser jest intensywny w smaku. Dodatkowo swój aromat odda nam też boczek.
grillowana cukinia z serem halloumi

Pysznie wygląda. Cukinia… tak z grilla jest boska 🙂
Jak to pysznie wygląda, widziałam ten ser w lidlu, ale nie przyszło mi do głowy, że można takie pyszności zrobić:?)