KOMPOT RABARBAROWY – INNY

Kompot rabarbarowy jest szybki, smaczny i .. doskonale gasi pragnienie w letnie dni. Dziś zapraszam na kompot w troszkę innym wydaniu.

Kompot rabarbarowy pokazywałam ostatnio z dodatkiem mięty ( klik )  – był super. Dziś czas na podróż w troszkę inne klimaty. Tym razem dość niecodzienne wydawałoby się dodatki jak na letni kompot.

 

Składniki:

  • 4 łodygi rabarbaru
  • 4 łyżki cukru brązowego
  • 2 litry wody
  • 1 laska wanilii
  • anyż oraz goździki do smaku ( ja użyłam jednej gwiazdki i kilkunastu goździków )

Łodygi rabarbaru kroimy w kawałki i zasypujemy cukrem w garnku. Odstawiamy na 30 minut do godziny.  po tym czasie dolewamy wodę, wrzucamy przyprawy i gotujemy na małym ogniu przez około pół godziny. 

Potem już wystarczy przestudzić kompot i delektować się jego lekko kwaśnym i korzennym smakiem. 

kompot rabarbarowy z rabarbaru

kompot rabarbarowy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :) 

1 Komentarz to “KOMPOT RABARBAROWY – INNY”

  1. Olcik napisał(a):

    i kompot<3

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice