NEWELLA NA OSTRO

Newella – nowy produkt na rynku. Ciekawy, intrygujący i … całkiem nowy. Czegoś takiego jeszcze nie było – a przynajmniej my na taki produkt dotychczas nie trafiliśmy.

Newella to 94% białka kurzego. Białka które samo w sobie nie jest jakieś wyraziste w smaku, żeby nie powiedzieć że jest nijakie. Postanowiliśmy więc nadać mu troszkę ostrości. Bo jak się zorientowaliście ostrą kuchnię lubimy od czasu do czasu.

Składniki:

  • 1 opakowanie Newella klasyczna
  • 10 papryczek ostrych ( żółtych oraz czerwonych )
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 czerwone cebulki ( wybraliśmy te wielkości piłeczki do ping ponga )
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • oliwa

 Przygotowanie naszej Newelli zaczynamy od oczyszczenia papryczek – proponuję robić to jednak w rękawiczkach. Wyjmujemy gniazda nasienne z papryczek i je myjemy. Następnie wkładamy papryczki do wrzącej wody i gotujemy około 4-5 minut. Po tym czasie wyjmujemy, odsączamy i przekładamy do zimnej wody.  Po kilku minutach odsączamy je z zimnej wody. 

Teraz przyszedł czas na krojenie. W paseczki kroimy nasze papryczki, zaś czosnek i cebulki w plastry. Newellę należy pokroić w kostkę – ja kroiłam w kawałki 1cm*1cm. Tak przygotowane składniki posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy. 

Układamy wszystko w wyparzonych słoiczkach zostawiając jak najmniej przestrzeni pomiędzy składnikami.

W garnku podgrzewamy oliwę z oliwek i ciepłą zalewamy Newellę. Tak przygotowane słoiczki odstawiamy na min. 24 godziny.

Po tym czasie mamy doskonalą, ostrą i wyrazistą w smaku Newellę. Może stanowić samodzielną przystawkę, ale można też ją podać ze świeżą sałatą i warzywami jako sałatkę. Jako dressing proponuję wykorzystać wtedy oliwę z zalewy. 

newella

Newella podana na ostro

Gotuj z Newellą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

UWAGA - Nasz blog to niezły żarłoczek. Pomóż go nam nakarmić. Będzie miał pełny brzuszek jeśli zostawisz komentarz, udostępnisz wpis w Google+ albo po prostu klikniesz lubię to :) Cokolwiek zrobisz - dziękujemy :) 

Możesz zostawić komentarz, lub trackback from your own site.

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice